latinica  ћирилица
26/04/2016 |  08:24 | Аутор: СРНА

СМ о стању безбједности у прошлој години

Савјет министара БиХ требало би данас да разматра информацију о стању безбједности у БиХ у 2015. години.
Сједница Савјета министара  БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

На дневном реду сједнице су и извјештај о раду Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и Годишња платформа о безбједносно-обавјештајној политици, најављено је из Савјета министара БиХ.

Пред министрима ће се наћи и извјештај о раду Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне миграције за 2015. годину.

Савјет министара БиХ требало би да да мишљења на Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о финансирању политичких странака.

Предлагачи ових измјена су посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто, Хазим Ранчић и Лазар Продановић, који су и чланови Интерресорне радне групе за израду измјене изборног законодавства.

На сједници ће бити разматран и приједлог мишљења о Приједлогу закона о измјенама и допуни Изборног закона БиХ, чији је предлагач Комисија за остваривање равноправности полова Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

На дневном реду су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о задуживању, дугу и гаранцијама БиХ и Нацрт закона о допунама Закона о акцизама у БиХ.

Министри ће разматрати и приједлог одлуке о праћењу стања на тржишту пољопривредних и прехрамбених производа и мјерама за унапређење и подршку пољопривредној производњи у БиХ.

Пред министрима ће се наћи и информација о спровођењу Оквирног споразума између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним програмом за стамбено збрињавање, те извјештају о раду Мјешовите комисије за праћење провођења Уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима за период 27. октобра 2015. до 31. марта 2016. године.