latinica  ћирилица
26/04/2016 |  09:29 ⇒ 15:18 | Аутор: БЕТА

Оклахома у полуфиналу плеј-офа Запада, побједе Шарлота и Клиперса

Кошаркаши Оклахоме пласирали су се у полуфинале плеј-офа Западне конференције пошто су ноћас на свом терену у петој утакмици побиједили Далас са 118:104.
Оклахома - Далас - Фото: Getty Images
Оклахома - ДаласФото: Getty Images

Оклахома је прошла у полуфинале са 4:1 у серији, пошто је везала три побједе. До побједе у петом мечу предводили су је Расел Вестбрук са 36 поена, 12 скокова и девет асистенција и Кевин Дурент са 33 поена и седам скокова. Стивен Адамс додао је 15 поена и 10 скокова, а Дион Вејтерс 11 поена.

Оклахома је имала нешто преко 50 одсто успјешности шута из игре и била је боља у скоку, 42:35.

У екипи Даласа најефикаснији је био Дирк Новицки са 24 поена, Двајт Пауел постигао је 16, а Џастин Ендерсон 14 поена. Добру партију у Даласу, који је током серије имао великих проблема са повредама играча, приказао је и Заза Пачулија, који је постигао 12 поена, уз девет асистенција и седам скокова.

Оклахома ће у полуфиналу Западне конференције играти против Сан Антонија, а серија ће почети у суботу увече.

Кошаркаши Шарлота изједначили су на 2:2 против Мајамија у првом колу плеј-офа Истока, пошто су на свом терену побиједили са 89:85. Кемба Вокер био је најбољи у побједничком тиму са 34 поена, од којих је средином посљедње дионице постигао 11 узастопних.

Џереми Лин постигао је 21 поен, а Кортни Ли 11 укључујући и два слободна бацања 4,6 секунди прије краја којима је обезбиједио побједу Хорнетсима.

У екипи Мајамија Џо Џонсон био је најефикаснији са 16 поена, Луол Денг постигао је 15, Горан Драгић 12 поена, а Двејн Вејд 12 поена и 10 асистенција.

Наредна пета утакмица играће се у сриједу увече у Мајамију.

Кошаркаши Портланда изједначили су против Лос Анђелес Клиперса на 2:2 у првом колу плеј-офа Западне конференције пошто су на домаћем терену побиједили са 98:84. Ал Фарук Амину предводио је Портланд до побједе са 30 поена и 10 скокова. Си Џеј Меколум убацио је 19, а Демјан Лилард 12 поена, шест скокова и шест асистенција.

У екипи из Лос Анђелеса најефикаснији са по 17 поена били су Блејк Грифин и Џеф Грин. Грифин није улазио у игру у посљедњих шест минута због повреде мишића коју вуче током цијеле сезоне.

Крис Пол постигао је 16 поена, али је средином треће четвртине морао да напусти игру пошто је сломио кост десне шаке.

Наредна пета утакмица играће се у сриједу увече у Лос Анђелесу.