latinica  ћирилица
26/04/2016 |  09:50 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

Синдикат трговине: Трговци да затворе радње у дане празника

Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске позвао је све послодавце из ове области, а првенствено трговине, да не раде у дане предстојећих празника.
Дом синдиката Републике Српске - Фото: архив
Дом синдиката Републике СрпскеФото: архив

Синдикат је позвао градоначелнике и начелнике општина да рационализују одлуке о раду у дане празника и да републички, градски и општински инспектори изврше контролу рада у дане празника и поднесу пријаве против несавјесних послодаваца.

У саопштењу Синдикат позива грађане да куповину обаве наредних дана и тако помогну да се поштују нерадни празнични дани.

Све вјернике позивају да куповином прије празника омогуће и радницима у трговини и услужним дјелатностима да прославе Васкрс и 1. мај - Међународни празник рада са својим породицама и пријатељима.

Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске члановима синдиката и свим запосленима честитао је Међународни празник рада, а православним вјерницима Васкрс.

У Републици Српској нерадни дани биће 29. април, те 1. и 2. мај, када се обиљежавају вјерски и републички празници Велики петак, односно Васкрс и Међународни празник рада.

Вјерници православне вјероисповијести у те дане имају право на плаћени изостанак са радног мјеста, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.