latinica  ћирилица
26/04/2016 |  10:56 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Почела сједница Скупштине акционара "Електропреноса БиХ"

У Сарајеву је почела сједница Скупштине акционара компаније "Електропренос БиХ", којој у име Републике Српске присуствују предсједница Владе Жељка Цвијановић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.
Електропренос БиХ - Фото: РТРС
Електропренос БиХФото: РТРС

Сједници  присуствују и представници Владе Федерације БиХ и руководство компаније "Електропренос БиХ".

Срна сазнаје да је на дневном реду данашње сједнице Скупштине акционара "Електропреноса БиХ", између осталог, Одлука Управног одбора о усвајању финансијског плана ове компаније за период 2016-2018. година.

Према овој одлуци, планирани укупни приходи у 2016. години износе око 122,5 милиона КМ, од чега је већина пословних прихода, односно прихода од пренесене електричне енергије, а само два милиона односи се на финансијске приходе од камата на орочена средства.

У 2017. и 2018. години планирани су укупни приходи на приближном нивоу као и у ове године.

У оквиру друге тачке дневног реда - Разматрање и одобравање Одлуке Управног одбора о улагањима у објекте Компаније у износима више од милион евра, из Плана инвестиција за 2016. годину одређују се објекти у које ће бити извршено улагање и то по оперативним подручјима Сарајево /Пазарић и Пале/, Бањалука, Мостар /Томиславград/Купрес и Требиње/ и Тузла /Јелах и Теслић/.