latinica  ћирилица
26/04/2016 |  11:33 | Аутор: СРНА

Два војника убијена у региону Нагорно-Карабаха

Отцијепљени регион Нагорно-Карабах саопштио је да су два припадника његових оружаних снага убијена у пуцњави азербејџанских снага.
Сукоб у Нагорно-Карабаху (фото: almasdarnews.com) -
Сукоб у Нагорно-Карабаху (фото: almasdarnews.com)

Обје стране су саопштиле да је током ноћи дошло до размјене ватре, при чему су једни друге оптужили за иницирање напада.

Примирје уз посредовање Москве постигнуто 5. априла је зауставило четири дана насиља на Јужном Кавказу, али до спорадичне пуцњаве и даље често долази у ноћним часовима.

Министарство одбране у региону Нагорно-Карабах, који има подршку Јерменије, оптужило је азербејџанске оружане снаге за више од 80 кршења примирја "уз коришћење скоро свих врста артиљеријског оружја".

У саопштењу Министарства одбране Нагорно-Карабаха се наводи да су оружане снаге овог региона морале да узврате ватром, при чему су код непријатеља изазвале значајне губитке у људству и у војној опреми.

Министарство одбране Азербејџана, које није пријавило било какве губитке на својој страни, саопштило је да је спровело "осветнички напад" након што је јерменска војска гађала њихове позиције из вишецјевних бацача.

У саопштењу Министарства одбране Азербејџана се наводи да сва одговорност за дешавања на линији контакта која раздваја стране у сукобу "лежи на војно-политичком и криминалном руководству Јерменије".