latinica  ћирилица
26/04/2016 |  12:37 | Аутор: СРНА

Бањалука: Преварама присвојио 41.700 КМ

Бањалучка полиција поднијела је надлежном тужилаштву извјештај против мушкарца чији су иницијали М.В. /48/ из Бањалуке који је осумњичен да је незаконито присвојио 41.700 КМ проневјерама, пословним преварама и фалсификовањем или уништавањем пословних или трговачких књига и исправа.
Хроника (Илустрација: РТРС) -
Хроника (Илустрација: РТРС)

Осумњичени је од 2013. до 2015. године, у својству директора једног предузећа у Бањалуци, подизао новац са трансакцијског рачуна предузећа, а утрошак није оправдао, чиме је причинио матријалну штету од 14.500 КМ.

Он је у истом периоду продао робу која је у књиговодству предузећа евидентирана на стању у новчаном износу, а није доставио фактуре на књижење, те је и на тај начин причинио материјалну штету предузећу од око 26.000 КМ, а за себе прибавио противправну имовинску корист.

Осумњичени је у току 2014. године довео у заблуду једну фирму из Теслића, сачинивши предрачун за испоруку шест акумулатора по укупној цијени од око 1.200 КМ по којем је извршена уплата, а уговорена роба није испоручена, те тако прибавио противправну имовинску корист.

Извјештај бањалучком Окружном тужилаштву поднијели су припадници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Бањалука, саопштено је из полиције.