latinica  ћирилица
26/04/2016 |  12:56 | Аутор: СРНА

"Ал шебаб" ликвидирао петорицу сомалијских војника

Побуњеници из групе "Ал шебаб" извршили су напад на базу сомалијске војске и убили пет војника током двочасовне жестоке борбе у близини града Баидоа на сјеверозападу државе, рекао је данас војни официр Аден Нур.
Сомалија: Ал шабаб - Фото: REUTERS
Сомалија: Ал шабабФото: REUTERS

"Милитанти `Ал шебаба` су јутрос рано извршили напад. Пет војника је том приликом погинуло, док је 12 војника рањено", потврдио је Нур и додао да је у нападу убијено шест побуњеника.

Абдиасис Абу Мусаб, портпарол групе "Ал шебаб" је саопштио да је су њихови борци из засједе напали камион са војницима послатим да ојачају базу и убили 11 војника, а одузели седам комада оружја.

Абу Мусаб је рекао за Ројтерс да су припадници групе "Ал шебаб" користили подметнуту бомбу помоћу које су камион дигли у ваздух, након чега су извршили напад.

Није било могуће утврдити тачан број страдалих из независних извора. "Ал шебаб" је, у прошлости, преувеличавао број жртава напада.

Ова исламистичка група жели да сруши сомалијску Владу коју подржавају западне земље те често спроводи нападе на војне циљеве и цивилне објекте као што су хотели и ресторани, углавном у главном граду Могадишу.