latinica  ћирилица
26/04/2016 |  16:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Божовић: Жалим што ћемо могућу титулу освојити без навијача

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је да не осјећа узбуђење, иако његов тим побједом над Чукаричким има шансу да освоји 27. шампионску титулу, јер неће бити навијача због казне.
Миодраг Божовић        (Фото:crvenazvezdafk.com) -
Миодраг Божовић (Фото:crvenazvezdafk.com)

"Коначно нам се пружа прилика да званично постанемо прваци у лиги која траје "три године". Били смо први прошле године, али сада тек имамо прилику да прославимо. Свјесни смо шта нас чека, Чукарички је екипа за поштовање и могу сваког да побједе. Надам се да ћемо побједити и освојити дуго чекану титулу", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је поручио да жали што публика неће бити на сутрашњем мечу због казне ФС послије нереда на 151. вјечитом дербију.

"Биће нам прво такво искуство ове сезоне, али шта је ту је. Морамо прво да побједимо да бисмо славили, у оптицају су пораз и реми, у фудбалу све је могуће", рекао је Божовић и додао да се не плаши евентиалног тријумфа Чукаричког и "само" шест бодова више.

"Толико се плашим да бих пристао да пред плеј-оф сви кренемо од "нуле", навео је црногорски тренер.

Према његовим ријечима нема неки специјалан осјећај, иако Звезда има шансу да врати титулу послије једне сезоне.

"Нисам претјерано узбуђен, били смо први све вријеме у првенству. Европске лиге су интересантније баш због пуних стадиона и због тога жалим што ће трибине бити без навијача".

Божовић истиче да је Чукарички прави примјер како би један клуб у Србији требало да функционише.

"Они имају газду, а тамо гдје је газда ствари се знају. Обрадовић је показао како један клуб може да има успјешне резултате и уопште да ради. Када у кући немате главу, она пропада. Клубови су свачији и ничији".

Он је казао да се први стријелац црвено-бијелих, али и Суперлиге, Уго Вијеира јавио из Португалије и поручио да би ускоро могао да се врати на терен послије повреде.

Крилни фудбалер Црвене звезде Славољуб Срнић, иначе бивши играч Чукаричког, навео је да се нада голу и побједи у сутрашњем сусрету.

"Мислим да је одавно требало да будемо прваци. Играмо против силно мотивисаме екипе, али без обзира на то идемо да осигурамо титилу. Било би љепше да са навијачима прославимо, недостајаће пуно. Желим гол Чукаричком, дуго нисам био стријелац", закључио је Срнић.

Утакмица 3. кола плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Чукаричког игра се сутра од 18 сати на стадиону Рајко Митић.