latinica  ћирилица
26/04/2016 |  16:06 | Аутор: СРНА

Потврђено именовања Предрага Ковача за директора РАК

Савјет министара БиХ потвдио је на данашњој сједници у Сарајеву именовање Предрага Ковача за генералног директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ.
Сједница Савјета министара  БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

У саопштењу Савјета министара БиХ наводи се да су министри усвојили информацију Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о реализацији активности предвиђених  Мапом пута од јануара до средина марта ове године.

Ова информација укључује и извјештај са круга билатералних преговора о приступу тржишту и састанка у Секретаријату Свјетске трговинске организације, одржаних 1. и 2. марта 2016. године у Женеви.

Преговарачки тим ће наставити и интензивирати активности на реализацији Мапе пута у складу с представљеним програмом за наредни тромјесечни период и о томе информисати Савјет министара БиХ, након одржане 13. сједнице Радне групе Свјетске трговинске организације за БиХ. У информацији се наводи да су у потпуности реализоване све активности планиране Мапом пута за прва три мјесеца ове године.

Усвојен је  извјештај о појавама дискриминације у БиХ и Акциони план за реализацију приједлога мјера за спречавање појава дискриминације у БиХ, које ће Министарство за људска права и избјеглице доставити Парламентарној скупштини БиХ. Акциони план СМ садржи 32 мјере и активности ради сузбијања свих облика дискриминације у складу с извјештајем о појавама дискриминације у БиХ, који је заснован на подацима надлежних институција у БиХ и подацима исказаним у годишњим извјештајима омбудсмана за људска права БиХ.

Институције БиХ убрзаће реализацију активности на успостављању и развоју квалитета система финансијског управљања и контроле те ће донијети акционе планове у овој области. Ови акциони планови биће засновани на планираним мјерама и препорукама из консолидираног извјештаја о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2015. годину, док ће активности бити усклађене са Законом о финансирању институција БиХ и важећим подзаконским актима у овој области.

Ови закључци проистекли су из консолидованог извјештаја о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2015. годину, који је размотрио Савјет министара БиХ на приједлог Министарства финансија и трезора.

На приједлог Министарства за људска права и избјеглице, Савјет министра БиХ је донио Одлуку о успостављању Координационог одбора за праћење провођења Акционог плана за остваривање равноправности полова у БиХ за период 2013- 2017. године.