latinica  ћирилица
26/04/2016 |  16:22 | Аутор: РТС

Николић: Имамо шансе против Звезде

Кошаркаш Мега Лекса Данило Николић оцијенио је да његова екипа, и поред проблема са повредама, има шансе да побједи Црвену звезду у првој утакмици финала плеј-офа Јадранске лиге.
Данило Николић (Фото:bcmegabasket.net) -
Данило Николић (Фото:bcmegabasket.net)

"Пред нама је борба за нови трофеј и даћемо све од себе да га освојимо. Већ имамо историјску сезону иза себе али се не задовољавамо само пласманом у финале АБА лиге. Потребно је да уђемо концентрисани у меч, да наметнемо нашу препознатљиву агресивну игру у одбрани и уз паметна рјешења у нападу, вјерујем да можемо до брејка у Београду. Имамо много проблема са повредама, али у каквом год саставу да изађемо вјерујем да имамо шансу за побједу", рекао је Николић за клупски сајт.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа Јадранске лиге почеће у четвртак, од 19 часова у београдској хали "Александар Николић".

"Добро познајемо Звезду, изузетно су тежак противник што су показали резултатима у региону и Европи. Са њима смо ове сезоне одиграли два изједначена меча од којих је други био на '"едну лопту", додао је центар Меге.

У шест међусобних утакмица у АБА лиги, Црвена звезда је побједила Мегу у свих шест. Ове сезоне у првом колу АБА лиге Звезда је побиједила са 76:70, а у Сремској Митровици у 14. колу, побиједила је послије продужетка са 79:78.

Финалну серију ће због повреда пропусити играчи Меге Огњен Јарамаз, Алфа Каба и Александар Аранитовић, док је наступ Тимотеа Лувавуа у првом мечу неизвјестан због повреде зглоба.

Посљедња појачања Меге, Ивица Зубац и Петар Поповић ће право наступа стећи у Суперлиги.
Финална серија се игра на три побједе, а у прва два дуела Звезда је домаћин.

Продаја карата за трећи меч финала, 2. маја у Сремској Митровици, почеће у сриједу. Карте за трибине коштају 500 динара док ВИП мјеста 1.500.

Такође, у сриједу ће и Звезда пустити карте у продају у пословницама Евентима и на благајни хале. Улаз на трибине кошта 400 динара, партер је 600 динара, а карта за плаву ложу 800. Карта за ложу кошта 1. 000, док за сједиште поред терена треба издвојити 5.000 динара.