latinica  ћирилица
26/04/2016 |  19:48 | Аутор: СРНА

Нинковић: Суђење почело коректно

Милан Нинковић, којем је пред Судом БиХ почело суђење заједно са Андријом Бјелошевићем, Бориславом Паравцем и Миланом Савићем за ратне злочине на подручју Добоја и Теслића, изјавио је да је данашње рочиште протекло коректно.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

- Данашњи свједок Тужилштва био је са подручја Добоја, а испитивање и од стране тужиоца, вијећа и одбране било је коректно - изјавио је Нинковић, али и напоменуо да је ово можда први случај да се оптужује неки члан Кризног штаба.

Нинковић је напоменуо да га први свједок Тужилаштва БиХ у суштини није довео у везу са догађајима у Добоју и Шеварлијама. "Он је само једном реченицом рекао да је чуо за мене, али да ме не познаје", додао је Нинковић, који је током рата био члан Кризног штаба општине Добој.

На питање да ли ће актуелни градоначелник Добоја Обрен Петровић бити свједок у овом судском процесу, Нинковић је оцијенио да ће свједочити и он.

Нинковићев адвокат Бранко Ристић рекао је да је у складу са крајњим очекивањима одбране ово рочиште добро прошло и да ефекти исказа данашњег свједока не могу наудити концепту одбране. Ристић је, на питање да ли је упознат о свједочењу Петровића, рекао да је Тужилаштво у оквиру истраге предузимало радње које сматра битним за евенуталну посредно или индицијално доказивање елемената дјела. Према његовим ријечима, остало ће бити у могућности да саопшти након што Тужилаштво изведе дио доказа и након што буде евидентно како чињенично и правно стоје ствари у том правцу.

- Исказ било ког свједока, па тако и овог свједока, његовог дигнитета, дигнитета одбране...не можемо у овом тренутку коментаристати - рекао је Ристић.