latinica  ћирилица
26/04/2016 |  19:51 | Аутор: СРНА

Владика Атанасије са српским официрима и војним свештеницима

Епископ бихаћко-петровачки Атанасије разговарао је у Бањалуци са српским официрима и војним свештеницима Српске православне цркве при Оружаним снагама БиХ о раду војних свештеника у 2015. години и њиховим активностима у овој години.
Касарна "Козара"-Оружане снаге БиХ (Фото: Министарство одбране БиХ) -
Касарна "Козара"-Оружане снаге БиХ (Фото: Министарство одбране БиХ)

Владика Атансије, који је представник СПЦ при Министарству одбране и Оружаних снага БиХ, разговарао је данас у Клубу Војске Републике Српске у касарни "Козара" и о обиљежавању Видовдана и Крсне славе војних свештеника - Светог Варнаве Хвостанског.

Владика се детаљније упознао и  с актуелним темама и проблемима који се тичу припадника Оружаних снага БиХ православне вјере, саопштено је из Епархије бихаћко-петровачке.

На предваскршњем сусрету разговарано је о захтјеву обиљежавања појединих празника преко логистичких одсјека у војним јединицама, разматране су теме пастирског рада међу припадницима Оружаних снага БиХ православне вјероисповијести, а било је ријечи и о улози војног свештеника у мировним мисијама.

Са владиком Атанасијем разговарали су командант касарне "Козара" бригадни генерал Радован Илић, замјеник команданта Команде подршке за ресурсе бригадни генерал Гојко Кнежевић и командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бригадир Недељко Копуз.