latinica  ћирилица
26/04/2016 |  20:11 | Аутор: РТС

Петров жели повратак фудбалу

Некадашњи репрезентативац Бугарске и капитен Астон Виле Стилијан Петров рекао је да би желио поново да игра фудбал, иако три године није наступао због леукемије коју је недавно излијечио.

"Одлучио сам да покушам поново да играм фудбал на највишем нивоу. Људи ће сигурно имати много питања и многе недоумице, али сигуран сам да могу поново да повратим форму ако будем вриједно тренирао", рекао је Петров за "Бирмингем Мејл".

Петров има 36 година. Њему је у марту 2012. године дијагностикована леукемија, а 14 мјесеци касније морао је да се повуче из фудбала, јер је болест напредовала.

"Жеља ми је да повратим форму на ниво који сам имао када сам морао да се повучем. Видјећемо докле ће ме то довести. Моја жеља остаје Астон Вила", рекао је некадашњи капитен Астон Виле, који је од почетка сезоне тренирао са омладинцима тог клуба.

Петров је каријеру почео у ЦСКА из Софије, а 1999. године је прешао у Селтик са којим је за седам година освојио осам трофеја. Од 2006. до 2013. године наступао је за Астон Вилу.

За селекцију Бугарске одиграо је 106 утакмица и постигао осам голова.