latinica  ћирилица
26/04/2016 |  22:14 | Аутор: РТС

СЛ: Ватерполисти Србије славили против Шпаније у Барселони

Ватерполо репрезентација Србије задржала је максималан учинак у Свјетској лиги, пошто је у Барселони побиједила Шпанију са 14:13 (4:3 ;4:3, 1:4, 5:3), у петом колу Групе Б Свјетске лиге.
Ватерполо репрезентација Србије - Фото: Getty Images
Ватерполо репрезентација СрбијеФото: Getty Images

Србију је до побједе предводио Стефан Митровић с три гола, а по два су постигли Филип Филиповић, Слободан Никић и Душко Пијетловић.

У селекцији Шпаније најефикаснији био је Алберто Мунарис са пет голова, а по двапут су се у листу стријелаца уписали Франсиско Фернандес и Блај Маларач.

Послије двије четвртине Србија је водила са 8:6. Шпанија је у првом полувремену једино имала предност од 5:4, али је тада екипа Дејана Савића серијом 4:0 успјела да преокрене и да се одмакне.

У трећој дионици Шпанија је успјела да стигне до преокрета (10:9) и унесе неизвјесност у завршницу дуела, а на почетку посљедње четвртине водили су и са 12:10.

Распуцао се Стефан Митровић у посљедњој дионици и с три везана поготка поново довео Србију у вођство. Шпанци су изједначили убрзо, да би потом Србија на другој страни преко Филиповића стигла до 14:13. Домаћин је имао напад за изједначење, али је одбрана екипе Дејана Савића добро реаговала и зауставила ривала.

Раније данас Црна Гора је са 17:4 побиједила Француску.

Србија послије петог кола заузима прво мјесто у Групи Б са 15 бодова, док је Црна Гора друга са девет, док је Шпанија трећа са 6, а Француска је посљедња без бодова.

Србија ће 10. маја у Бањалуци дочекати Црну Гору у утакмици посљедњег, шестог кола Групе Б Свјетске лиге.