latinica  ћирилица
26/04/2016 |  22:55 ⇒ 22:57 | Аутор: Б92

ЛШ: Сити и Реал ремизирали на Етихаду (ФОТО)

Фудбалери Манчестер Ситија и Реал Мадрида ремизирали су без голова, у првом мечу полуфинала Лиге шампиона.
ЛШ: Манчестер Сити  - Реал Мадрид (фото: twitter.com/ChampionsLeague) -
ЛШ: Манчестер Сити - Реал Мадрид (фото: twitter.com/ChampionsLeague)

Меч на Етихаду није био достојан ове рунде елитног такмичења, без обзира што није играо Кристијано Роналдо.

Оба тима су потпуно разочарала, одиграла далеко од очекиваног нивоа, а нешто конкретно виђено је тек у самој завршници када је Раал послије два прекида имао сјајне гол шансе, али се испријечио Џо Харт.

Посебно је разочарао домаћи тим, прије свега што је осим Роналда Реал током меча остао и без другог најбољег стријелца Карима Бенземе.

Сити је дјеловао безидејно у нападу, са потпуно одсјеченим Куном Агуером који из игре није дјеловало да постоји начин да савлада Кејлора Наваса.

С друге стране Реал се мучио у борби на средини терена, Бејл није имао праву подршку у нападу, да би 15-ак минута прије краја Хесе неочекивано погодио пречку. То је пробудило госте који крећу у серију напада, они доносе само корнере који су могли ријешити меч.

Прво је са петерца главом шутирао Каземиро, али је Харт интервенисао ногама, да би неколико минута касније лопта пала право испред усамљеног Пепеа, који са свега неколико метара шутира директно у голмана Ситија.

У самој завршници коначно је запријетио и домаћин, прво је Пепе спријечио Стерлинга са истрчи сам на Наваса, а потом је Костариканац имао посла послије слободног ударца Де Брујнеа.

Реванш меч је наредне сриједе на Сантјаго Бернабеуу, гдје ће обје екипе морати много више да ризикују и надамо се покажу.

У другом полуфиналу ЛШ у сриједу се у Мадриду састају Атлетико и минхенски Бајерн

ЛШ: Манчестер Сити - Реал Мадрид (фото: twitter.com/ChampionsLeague)