latinica  ћирилица
27/04/2016 |  16:08 | Аутор: РТС

Милојевић: Без обзира на кадровске проблеме, вјерујем у мој тим

Тренер кошаркаша Мега Лекса Дејан Милојевић изјавио је да се нада да ће његова екипа, и поред бројних проблема са повредама, пружити максималан отпор Црвеној звезди у финалној серији АБА лиге.
Дејан Милојевић - Фото: РТС
Дејан МилојевићФото: РТС

"Прије свега чеситке свима из Звезде на фантастичној сезони у Европи, уз мало среће могли су да дођу и до фајнал-фора. Пред почетак ове финалне серије причао сам са Радоњићем и Чабаркапом, да нам изађу у сусрет и скрате утакмицу на четири пута по пет минута, али нису нам изашли у сусрет (смјех прим.аут). Без обзира на кадровске проблеме вјерујем у мој тим. Већ се показао да начин на који играмо не одговара никоме, свима смо показали зубе", рекао је Милојевић на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Он је додао да је извјесно да ће центар Алфа Каба пропустити први дуел са Звездом, али се не зна да ли ће бити спреман за остале мечеве.

"Каба неће играти први дуел, зависи од њега и његовог стања. То је повреда при којој се ништа не зна тачно. Овај ростер је краћи и за Павловића, који је имао мањак минута, али значио би у финалној серији", рекао је стратег Мега Лекса и додао да је част играти финале са Црвеном звездом.

"Увијек смо конкуретни, а успјех је и када се носите са Звездом, иако је просјек мојих играча 19 година. Вјерујем да имамо игру и квалитет, без обзира у ком смо саставу да добијемо било кога. Треба бити оптимиста, увијек сам такав, и не играју имена, већ тим. То је Звезда показала ове сезоне у Евролиги. Свјестан сам да су шансе јако мале, али увијек сам оптимиста".

На питање новинара колико ће на Мега Лекс утицати дужи период без такмичарских утакмица, одговорио је:

"Оставиће трага, јер нисам био ни као играч у оваквој ситуацији. Мјесец дана нисмо играли утакмице и видјећемо како ће играчи реаговати. Ово је свакако ново за мене", закључио је Милојевић.

Капитен Мега Лекса Раде Загорац такође је честитао Звезди на одличној сезони и нагласио да су црвено-бијели апсолутни фаворити за одбрану трофеја.

"Звезда је апстолутни фаворит. Наша екипа је добро играла током цијеле сезоне, али је успорена многим повредама. То не значи да се предајемо и одиграћемо максимално озбиљно", закључио је Загорац.

Прва утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса на програму је сутра од 19 сати у хали Александар Николић.