latinica  ћирилица
27/04/2016 |  19:07 | Аутор: РТС

Звезда најавила жалбу на одлуку ФСС

Фудбалски клуб Црвена звезда огласио се званичним саопштењем у којем осуђује ФСС за спријечавање прославе титуле првака државе и најавио жалбу на казну од три меча играња пред празним трибинама.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Управни одбор фудбалског клуба Црвена звезда је одржао сједницу поводом одлуке Дисциплинске комисије ФСС да тај клуб казни са три меча играња без присуства публике на стадиону Рајко Митић.

Јединствен став Управног одбора је да је одлука Дисциплинске комисије апсолутно непримјерена, са чиме се, како се наводи, већ сложила цјелокупна звездашка и фудбалска јавност.

Црвено-бијели сматрају да је овим Фудбалски савез Србије показао да не жели добро Црвеној звезди, јер ју је овом одлуком спријечио да прослави заслужену титулу са својим навијачима.

Управни одбор је констатовао да је ФК Црвена звезда предузео све неопходне радње да се утакмица одигра на високом безбједносном нивоу. Нажалост, и поред свега предузетог били смо свједоци недопустивим догађајима, које је најтрофејнији српски клуб осудио и додао да су већ дуги низ година познати проблеми безбједности на стадионима, који до сада нису адекватно ријешени.

Управни одбор ФК Црвена звезда је донио одлуку да ће се клуб у предвиђеном року жалити и то чим добије званичну одлуку о овој апсолутно непримјереној казни.