latinica  ћирилица
28/04/2016 |  08:49 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Виљареал дочекује Ливерпул (ВИДЕО/РТРС, 21.05)

Фудбалери Виљареала вечерас дочекују Ливерпул у првој утакмици полуфинала Лиге Европе.
ЛЕ: Виљареал-Ливерпул (Илустрација: РТРС) -
ЛЕ: Виљареал-Ливерпул (Илустрација: РТРС)

Овај сусрет који се игра од 21.05, преносиће РТРС.

У другом полуфиналу, у истом термину ће се састати Шахтјор Доњецк и Севиља. 

Виљареал је стигао до полуфинала а сада је, чини се, пред њим највећи изазов и најтежа препрека на путу ка финалу – Ливерпул. "Жута подморница" покушаће да искористи предност домаћег терена како би стекла предност пред реванш у Ливерпулу.

- Због свог имена и историје су фаворити, али не мислим да смо мање вриједни. Сигурна сам да можемо да их савладамо. Основа њихове игре је да излазе далеко од свог гола и притишћу противничку добрану. Ако то ријешимо, можемо до тријумфа - рекао је тренер Виљареала, Марселионо Гарсија Торал.

Редси, послије елиминације Бориусије, у оном драматичном мечу, немају намјеру да стају до финала, а они се надају и трофеја.

- Рано је да о томе причамо. Морамо проћи Виљареал, који је одлична екипа. То показује и њихов пласман на четврто мјесто у националном шампионату. Играју дисциплиновано, са јаком одбраном и контранападима. Вјерујем да имамо протуигру – сматра тренер Ливерпула, Јирген Клоп.

У другој утакмици састаће се бранилац трофеја, Севиља и Шахтјор. Севиља ужива у резултатима ове године, али жели да брани трофеј. Знају снагу ривала.

- Изгубили су много играча, али играју одлично. Имају доста Бразилаца у екипи и то је њихова посебна снага. Ипак, вјерујем у своје играче и добар резултат – рекао је тренер Севиље, Унај Емери.

Шахтјор има прилику да се пласира у финале, иако већ одавно не игра на својој Домбас арени.

- Имамо добре шансе иако играмо против одличне екипе која има играче који су играли у великим европским клубова. Сматрам да можемо у финале – истакао је тренер ове екипе, Мирчеа Луческу.