latinica  ћирилица
28/04/2016 |  11:56 | Аутор: СРНА

ЦЈБ Добој: Лугар оштетио "Шуме Српске" за 87.998 КМ

Против шумарског техничара Шумског газдинства Добој чији су иницијали Б.С. поднесен је извјештај Окружном тужилаштву због сумње да је несавјесним поступањем у вршењу службе оштетио Јавно предузеће "Шуме Српске" за 87.998 КМ, саопштено је из добојског Центра јавне безбједности.
Полиција Републике Српске - Фото: СРНА
Полиција Републике СрпскеФото: СРНА

Ово лице се сумњичи да је током 2014. године у лугарском реону Дуга Њива у засеоку Бргула на подручју Добоја затекао 232,52 метра кубна бесправно посјечених стабала вриједности 48.121 КМ, које је евидентирао, али није транспортовао на локацију предвиђену за чување одузетих дрвних сортимената.

Осумњичени ова бесправно посјечена стабла није обезбиједио од крађе, нити је уочену кривично-правну радњу пријавио надлежним институцијама.

Он се сумњичи да током 2014. године није евидентирао 461,96 метара кубних бесправно посјечених стабала, вриједности 39.877 КМ у лугарском реону Дуга Њива у засеоку Скиповац, на подручје Добоја, нити је кривично-правну радњу пријавио надлежним институцијама.

Ово кривично дјело расвијетљено је након извршене контроле надлежног Шумског газдинства Добој и Републичке шумарске инспекције.