latinica  ћирилица
28/04/2016 |  13:07 | Аутор: СРНА

Вучуревић мобингује раднике због тужбе?

Група радника градске администрације Требиње оптужила је градоначелника Славка Вучуревића да врши мобинг над њима, те да их пребацивањем са једног радног мјеста на друго деградира и понижава.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Здравка Дангубић, секретарица бившег градоначелника Доброслава Ћука, ове Вучуревиће потезе сматра осветом, те напомиње да је главни прогон почео када је њих осморо тужило Градску управу због неисплаћеног регреса и зимнице.

- Сматрам да ништа нисмо погријешили већ смо тражили само права која имамо према колективном уговору - рекла је Дангубићева новинарима у Требињу, додајући да је њој одмах након првог рочишта услиједило рјешење за распоред на ново радно мјесто - из Архиве у Одјељење за стамбено-комуналне послове, гдје је распоређена на мјесто стручног сарадник за канализацију, одржавање јавних површина и азил за псе.

Након што је у тој канцеларији провела пет дана, наводи Дангубићева, начелник одјељења је обавијестио да мора да пређе у канцеларију гдје је паркинг служба.

- Ту нема никаквих услова за рад. У просторији се налази једна столица и канџе за аутомобиле. Питам се само зашто сам пребачена у ту канцеларију а имам рјешење за друго радно мјесто. Објашњење је само једно - градоначелник жели да ме понизи - каже Дангубићева.

Она додаје да је први човјека града наставио да јој пријети да ће је пребацити на Ободину, мјесто гдје је азил за псе и да ће поправити једну зарђалу кућицу у којој нема ни струје ни воде да би боравила у њој.

- То је срамота. Ја радим 31 годину и никада нисам имала оваквих проблема. Бивши градоначелник Ћук ме није помјерио са мог радног мјеста иако сам прије њега радила са СДС-ом који је био на власти - каже Дангубићева која има звање менаџера локалне управе.

Она тврди да тада није вршен мобинг над радницима без обзира којој политичкој партији су припадали.

- Сада је ситауција дугачија. Градоначелник врши мобинг над радницима који нису чланови његове политичке партије, само што нико од њих не смије јавно о томе да проговори - истиче Дангубићева и додаје да и "конкурсе за радна мјесрта објављује у дневном листу у Мостару да се људи не би могли пријавити на њих".

Она наводи да је тражила да разговара са градоначелником, али да је никада није примио, већ је избјегавао сусрете.

Дангубићева тврди да Вучуревић радницима члановима ПДП-а или онима које оне сматра подобним а који нису добили регрес и зимницу обештећује кроз разне врсте новчане помоћи или запољшава чланове њихових породица.

Биши курир у Градској управи Саша Пејовић каже да је послије тужбе због неисплаћене зимнице и регреса по казни распоређен на паркинг службу.

- Нисам баш очекивао овакве мјере, али с обзиром на однос градоначленика од раније нисам много изненађен његовим оваквим потезом - каже Пејовић и додаје да су се деградирани радници жалили, али им је одговорено да је жалба неоснована.

Он је рекао новинарима да је на друго радно мјесто пребачен уз образложење да као курир нема посла, нагласивши да је на то радно мјесто одмах примљен други радник.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић није желио да коментарише ове оптужбе радника.