latinica  ћирилица
28/04/2016 |  14:04 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Касиповић-Савановић: Од друге половине маја боља ситуација са исплатама

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да Влада чини велики напор да ријеши потешкоће у одређеним врстама плаћања, међу којима је и исплата борачког додатка, али да очекује да ће у другој половини маја ситуација бити другачија.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

"Било је различитих тумачења изјава министара. Јасно је да Влада функционише као колектив и тако ће бити", рекао је Касиповић за у Бањалуци.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, коментаришући изјаву министра финансија Зорана Тегелтија да ова два министарства дијеле одговорност када је ријеч о кашњењу исплате борачког додатка, рекао је да није човјек који жели да пребаци кривицу на неког другогога.

"У својим иступима увијек сам говорио да се мора разумјети реалност и да ситуација, практично, диктира како се и шта може исплаћивати, а постоје и они који су задужени за то. Нисам човјек који хоће да пребаци кривицу на неког другог. Сви морамо бити стрпљиви, више радити и доприносити", каже Савановић.

Он је истакао да је Влада колективно тијело које доноси колективне одлуке.

Савановић је поручио да ће Министарство заштитити све раднике који су бесправно отпуштени.

Коментаришући наводе о незаконитом отпуштању радника у "Крајина осигурању", он је рекао да Инспекција рада има своје надлежности и у складу с тим доноси рјешења, а и Министарство ће реаговати у складу са својим надлежностима.

Касиповић: Влада Српске ради стабилно и предано

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас да Влада Српске ради врло предано и да се у оквиру владајуће коалиције увијек расправља о раду њених ресора.

Коментаришући изјаву предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да би за друштво и позицију у Српској било боље да нови људи добију шансу да воде најзначајније ресоре у Влади, Касиповић је рекао да је за сваку владу подстицајно размишљање о тражењу бољих рјешења.

Касиповић је рекао новинарима у Бањалуци да предсједник парламента има посебну одговорност и одличне механизме да у сваком тренутку тако нешто покрене када оцијени да је то питање актуелно.

"У овом тренутку Влада Републике Српске ради врло стабилно и предано", рекао је Касиповић.

Истичући да је легитимно право предсједника Народне скупштине да говори о раду Владе, Касиповић је констатовао да је сасвим јасно да у свакој влади треба да раде најбољи.

"Са што је могуће бољом персоналном владом имате бољи резултат, бољи живот грађана и тако сигурно сви размишљају", рекао је Касиповић и додао да је у свакој ситуацији добро провјеравати рад сваке владе.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да је Влада Српске могла да оствари боље резултате, посебно у области реалног сектора и отварања нових радних мјеста, те да би за друштво и за позицију у Српској било би боље да неки нови људи добију шансу да воде најзначајније ресоре у Влади.