latinica  ћирилица
28/04/2016 |  17:58 | Аутор: СРНА

Заплијењена дрога у Подгорици

На подручју Подгорице ухапшен је нарко-дилер чији су иницијали С.А. из тог града код кога су пронађена три килограма хероина и 11 килограма сканка, чија се вриједност процјењује на око 142.000 евра, рекла је портпарол црногорске Управе полиције Тамара Поповић.
Подгорица: Заплијењена дрога - Фото: СРНА
Подгорица: Заплијењена дрогаФото: СРНА

Поповићева је на конференцији за новинаре рекла да су службеници Одсјека за борбу против дроге, у координацији и по налогу државног тужиоца, поступајући сходно сазањима којима су располагали, у насељу Коник ради контроле зауставили аутомобил "поло", подгоричких регистарских ознака, којим је управљао С.А.

"Прегледом возила је испред сједишта возача пронађено паковање са око три килограма супстанце свијетлобраон боје за коју се сумња да је хероин, док је у пртљажнику возила пронађен џак са 11 паковања у којима се налазило око 11 килограма биљне материје зелене боје за коју се сумња да је марихуана типа сканк", навела је Поповићева.

Она је рекла да ће заплијењена дрога бити упућена у форензички центар ради вјештачења, те да су од С.А. одузети и четири мобилна телефона и возило које је користио за превоз дроге.

Према њеним ријечима, полицијско-тужилачке активности указују на сумњу да се С.А. дуже бавио набавком и прометом хероина и сканка које је од за сада непознатог лица набављао у већим количинама.

Она је навела да је осумњичени С.А, уз кривичну пријаву, данас приведен надлежном државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

"Службеници Одсјека за борбу против дроге Сектора криминалистичке полиције су, у координацији са надлежним тужиоцима, од почетка ове године открили и заплијенили укупно око 436 килограма дроге и супстанци, од чега 373,63 килограма марихуане и сканка, 32,11 килограма хероина, 66,4 грама кокаина и 13,5 грама синтетичких дрога", нагласила је Поповићева.