latinica  ћирилица
28/04/2016 |  18:24 | Аутор: СРНА

СДА: Усвојени принципи заједничког наступа са СББ-ом на изборима

Предсједништво СДА усвојило је данас принципе о сарадњи и заједничком наступу са СББ-ом на предстојећим локалним изборима, који подразумијевају међусобну подршку за позиције начелника у Федерацији БиХ, рекао је замјеник предсједника СДА Адил Османовић.
СДА (илустрација) -
СДА (илустрација)

Он је након сједнице Предсједништва СДА појаснио да су договорени принципи да тамо гдје је СДА на изборима 2012. године имала начелника, у том мјесту поново кандидује свог представника, којег ће подржати и СББ-а и обратно.

За општине гдје ни СДА ни СББ нису имали изабране начелнике, накнадно ће бити договорено чији кандидат ће бити номинован.

Према његовим ријечима, на сједници Предсједништва СДА усвојени су и додатни критеријуми и смјернице кадровске политике СДА за локалне изборе у погледу предлагања кандидата за начелнике општина и општинске одборнике.

Говорећи о Мостару, Османовић је рекао да је то питање крупно и сложено, јер је тешко пронаћи праведно рјешење.

Портал Кликс преноси да је он додао да се значајно касни с рјешењем питања Мостара, али да још постоји шанса за договор.

Он сматра да проблем објављивања резултата пописа становништва у БиХ једино могу ријешити директор Агенције за статистику БиХ и његови замјеници, који и носе пуну одговорност и евентуалне посљедице уколико резултати не буду објављени у законски предвиђеном року.