latinica  ћирилица
28/04/2016 |  20:55 ⇒ 21:25 | Аутор: СРНА

Сарајево: Пријем поводом 90. рођендана краљице Елизабете Друге

Британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон уприличио је вечерас пријем у Сарајеву поводом 90. рођендана краљице Елизабете Друге и обиљежавања 400 година од смрти писца Вилијема Шекспира.
Пријем поводом 90. рођендана краљице Елизабете Друге - Фото: СРНА
Пријем поводом 90. рођендана краљице Елизабете ДругеФото: СРНА

 Фергусон је у обраћању званицама истакао да је ова година веома битна за Британце с обзиром на рођендан краљице. Према његовим ријечима, краљица Елизабета Друга 64 године влада Великом Британијом.

"Истовремено, ове године широм Британије и свијета обиљежавамо 400 година од смрти писца Вилијема Шекспира", рекао је Фергусон.

Британски амбасадор изразио је задовољство што је пријем организовао у Земаљском музеју у Сарајеву, чије је поновно отварање за њега био један од најбитнијих тренутака прошле године у БиХ.

Током пријема за више од 600 званица приказан је и филм о обиљежавању 400 година од смрти великог писца Вилијама Шекспира у цијелом свијету.

Краљица Елизабета Друга два пута годишње слави рођендан. Први 21. априла, на дан рођења, и други, званично, у јуну када су веће шансе да вријеме буде сунчано и суво за параду у Лондону.

Широм Велике Британије и свијета 23. априла обиљежено је 400 година од смрти Вилијама Шекспира који је за живота написао 37 позоришних комада, 154 сонета.