latinica  ћирилица
30/04/2016 |  08:43 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Бањалуке и Мркоњић Града

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мјестимично мокрим и влажним коловозима, а магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на подручју Бањалуке и Мркоњић Града, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На аутопуту Бањалука-Градишка вози се по влажном коловозу.

Због изградње острва на ријеци Врбас, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Ребровац, биће измјена у режиму саобраћаја.

Због санације коловоза на магистралном путу М-19, дионица Каракај два-Дрињача и регионалном путу Р-455, дионица Шековићи-Д.Цапарде, саобраћај се одвија једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На магистралом путу М-4, дионица Челинац-Котор Варош, због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже у Котор Варошу до 1. септембра измијењен је режим саобраћаја. Због ових радова, до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на дионици Котор Варош-Митровићи, на подручју Котор Вароша.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на магистралном путу М-4 Нови Град-Приједор, дионица Драготиња-Приједор, због изградње пружног прелаза.

На магистралном путу М16, на дионици Нова Топола-Клашнице један до 1. септембра биће измијењен режим саобраћаја, због изградње вијадукта, при чему ће се саобраћати у оба смјера. Биће забрањено укључивање, односно искључивање са ауто-пута Бањалука-Градишка на петљи Маховљани. Од 1. маја до 30. јуна саобраћај ће бити свакодневно обустављан, четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, максимално 30 минута.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја ове године, од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном, осим недјеље, биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1 дионица Клашнице један-Прњавор, насеобина Лишња.

На магистралном путу М-17 Вукосавље-енитетска граница /Каруше/, дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац, у току је измјена саобраћаја, због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћања због изградње обилазнице око Брчког, на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова.

Због деминирања терена на магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, радним данима од 8.00 до 16.00 часова, саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а потом ће се возила пропуштати 15 минута.

На регионалном путу Подновље-Дервента општина Добој у мјесту Глоговица због деминирања терена од 8.00 до 16.00 часова сваког радног дана саобраћај се повремено обуставља у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на регионалном путу Р-452, дионица Зелени Јадар-Милићи и у мјесту Зелени Јадар у току су повремене обуставе од 8.00 до 16.00 часова сваким радним даном, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због радова на побољшању услова одвода падавинских вода, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Р-459, дионица Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.