latinica  ћирилица
30/04/2016 |  12:07 ⇒ 12:36 | Аутор: Б92

Цонга и Вавринка на Новаковом путу у Мадриду

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић налази се у истој половини жријеба са Станом Вавринком на Мастерсу у Мадриду.

У том дијелу жријеба налази се још и Кеи Нишикори, док су у другу половину упали други носилац Енди Мареј, као и Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Ђоковића у пројектованом четвртфиналу чека Француз, у полуфиналу Швајцарац, али ће и са друге стране костура бити изузетно занимљиво.

Цијели тениски свијет чекаће сусрет Надала и Федерера који би могао да се догоди у четвртфиналу.

Ђоковић ће у првом колу бити слободан, а већ у другом би могао да се састане са Борном Ћорићем, којег сви виде као његовог насљедника. Хрват прије тога мора да савлада домаћег представника Николаса Алмагра.

Треће коло Новаку доноси Роберта Баутисту Агута или Фелисијана Лопеса, а осим Цонге, шансу за четвртфинале из тог дијела жреба тражиће 11. фаворит Милош Раонић.

Очи тениског свијета биће упрте и у Стана Вавринку, који би на старту могао да игра са “непријатељем“ Ником Кирјосом, уколико Аустралијанац елимише Гвида Пељу. Неколико потенцијалних изненађења крије се у другој четвртини, а међу њима су Гаел Монфис, Кевин Андерсон, Фабио Фоњини, Бернард Томић, Ришар Гаске...

Виктор Троицки је други представник Србије у престоници Шпаније, а уједно и прва препрека Надалу у "Магичној коцки". Виктор отвара наступ против ове сезоне одличног Андреја Кузњецова, а онда иде на Рафу.

Ни Федерер неће имати лак посао до најбољих осам – Жоао Соуса или Николас Мау, а онда бољи из дуела у којима се састају Беноа Пер – Џек Сок, односно Доминик Тим – Хуан Мартин дел Потро, што је без дилеме највећи дерби првог кола.

Енди Мареј не би требало да има проблема да дође до завршнице турнира на којем брани титулу јер су, поред Томаша Бердиха, најбоље рангирани играчи у том дијелу костура Григор Димитров, Жил Симон и Давид Ферер.