latinica  ћирилица
01/05/2016 |  08:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Обама: Трамп има искуства у свијету, упознао је толике мисице

Амерички предсједник Барак Обама био је инспирисан за шалу на синоћњој традиционалној годишњој вечери дописника из Бијеле куће, мета су му биле и демократе и републиканци, са посебним нагласком на тренутно водећег републиканског кандидата за предсједника САД Доналда Трампа.
Барак Обама - Фото: AP
Барак ОбамаФото: AP

"Републикански естаблишмент не може да вјерује да је он њихов највјероватнији кандидат. Кажу да Доналду недостаје искуства из спољне политике да би био предсједник. Али, да будемо искрени, он је провео године и године састајући се са лидерима широм свијета: Мис Шведске, Мис Аргентине, Мис Азербејџана", казао је Обама, на шта је публика, у којој је било пуно важних и утицајних личности из Вашингтона, праснула у смијех.

Ројтерс наводи да се Обамина шала односила на учеснице такмичења за Мис Универзум чији је Трамп раније био сувласник.

АФП наводи да је Трамп био мета оштрих коментара на вечери дописника из Бијеле куће организованој 2011, а свој недолазак на овогодишњи догођај објаснио је тиме што сматра да би медији погрешно пренијели његово расположење.

На вечери је био присутан потенцијални демократски кандидат Берни Сандерс, који је за разлику од скоро свих осталих мушких гостију који су носили смокинг, носио обично одијело са краватом.

И Сандерс се нашао на удару Обаминих шала.

"Берни, изгледаш као да вриједиш милион долара. Или, да користим изразе које ћеш ти да разумијеш, изгледаш као 37.000 донација од по 27 долара", рекао је Обама, мислећи на огроман број ситних донација које је Сандерс у посљедње вријеме добијао за своју кампању.

Обама је наступ завршио у стилу великих поп звијезда тако што је рекао "Обама изашао" (Обама оут) и испустио микрофон, што би требало да значи да је наступ био толико добар да нема шта више да се дода.

На вечери су биле и познате холивудске личности попут Вила Смита и његове супруге, Хелен Мирен, а дошла је и пјевачица Арета Френклин.