latinica  ћирилица
01/05/2016 |  11:02 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: У поплавама погинули бака и четири унука

Најмање пет особа је погинуло, а једна се води као нестала у олуји и поплавама које су погодиле Тексас и неколико других савезних држава централног дијела САД.

Бака и четворо унука су у граду Палестин у Тексасу, око 160 километара југоисточно од Даласа, прво успјели да побјегну из своје куће, у којој је вода дошла до крова, али их је затим на улици однијела бујица, пренио је Ројтерс.

"Успјели су да изађу из куће, али је вода однијела на улици", изјавио је шеф полицијске станице у Палестину Џејмс Муниз и дода да су њихова тијела пронађена јуче.

Наведено је да су погинули Ленда Асбери (64) њено четворо унука, стари девет, осам, седам и шест година, као и да се у округу Андерсон један 30-годишњи мушкарац води као нестао.

У Палестину, гдје је у мање од сат времена пало 19 цм кише и дошло до поплава, евакуисано је седам кућа, а подигнута су и привремена склоништа.

Америчка Национална метеоролошка служба је објавила упозорење на поплаву од Тексаса до Мисисипија, а упозорење на јаке олује са грмљавином за Њу Орлеанс и југ Луизијане.