latinica  ћирилица
02/05/2016 |  14:01 | Аутор: СРНА

Хармс не очекује нове санкције против Русије

Потпредсједник Зелене странке у Европарламенту Ребека Хармс не очекује нове санкције против Русије због изразито јаког противљења неких земаља унутар ЕУ.
Москва - Фото: илустрација
МоскваФото: илустрација

Она у интервјуу за украјински лист "Лига нет" наводи да је питање да ли ће у ЕУ уопште опстати садашње санкције против Русије.

Хармсова истиче да код многих држава ЕУ постоји јака опозиција која се противи увођењу нових санкција.

У Њемачкој су социјалдемократи, који се налазе у владајућој коалицији, спремни да нормализују односе са Русијом, напомиње она.

Хармсова не вјерује да ће већина држава ЕУ одобрити "Савченко листу" /допис свих умијешаних у хапшење украјинског пилота Нађе Савченко/ достављен државама ЕУ, како би им биле уведене санкције.

"Можда ће то одобрити балтичке земље, али остале државе ЕУ неће им се придружити", тврди Хармсова.

Раније је у ЕУ објављено како анкетирани Нијемци, њих 69 одсто, сматрају да се треба "зближити са Русијом", док их је чак 95 одсто за политичко зближавање Русије и ЕУ.

Заступници француског парламента одобрили су недавно приједлог резолуције коју је предложила опозиција, а која позива власт на престанак даљих санкција против Русије. У гласању је учествовало 99 заступника - 55 је било за, а 44 против резолуције.