latinica  ћирилица
02/05/2016 |  16:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Бафет: Погрешан предсједник не значи дебакл

Амерички милијардер и инвеститор Ворен Бафет каже да ће избор наредног америчког предсједника бити од значаја за читав свијет, али да неће наштетити економији.

У данашњем гостовању на америчкој телевизијској станици Си-Ен-Би-Си, Бафет је поновио да вјерује у америчку економију, преноси агенција АП.

"Избор погрешног предсједника неће наштетити економији", изјавио је Бафет, који, како наводи АП, подржава кандидаткињу Демократске партије за предсједника САД Хилари Клинтон.

Бафет се осврнуо и на политику америчке Управе федералних резерви (ФЕД), наводећи да је та институција, генерално гледано, урадила добар посао, али да је тешко предвидјети посљедице дугог задржавања каматних стопа на овако ниском нивоу.

Нико не може, како је рекао, да предвиди посљедице дугог периода ниских каматних стопа, јер се то никада прије није догодило, али се америчка привреда, како је истакао, знатно опоравила од рецесије из 2008. године.

Протеклог викенда је одржан годишњи састанак акционара Бафетовог инвестиционог фонда Беркшир Хатавеј, на ком је, како наводи АП, Бафет сатима одговарао на питања дионичара, којих је, према његовим процјенама, било око 40.000.