latinica  ћирилица
02/05/2016 |  16:42 | Аутор: Агенције

У књижарама роман Стивена Кинга о убиству Кенедија

Вулкан издаваштво објавило је колекционарско издање популарне књиге Стивена Кинга "Далас '63" користећи се популарношћу ТВ серије "11/22/63" која се тренутно емитује на телевизији ФОX.
Роман Стивена Кинга о убиству Кенедија - Фото: Screenshot
Роман Стивена Кинга о убиству КенедијаФото: Screenshot

На корицама новог издања ове Кингове верзије убиства америчког предсједника Џона Кенедија је глумац Џејмс Франко који игра главну улогу у ТВ серји.

Поред Франка у серији играју Крис Купер, Џош Дамел и други.

Серија се за сада емитује у 18 европских земаља и веома је популарна, а Стивен Кинг је овога пута био активно укључен у екранизацију свог дјела, као један од продуцената.

Три пуцња одјекнула су у Даласу 22. новембра 1963. године. Џон Кенеди је убијен и свијет је заувијек измјењен.

Шта би било када би то могло да се промјени? Шта ако један човјек има могућност да се врати кроз вријеме и измјени ток историје? Џејк Епинг је тридесетпетогодишњи наставник енглеског језика у америчкој држави Мејн.

Једног дана, пријатељ Ал ће му открити невјероватну тајну: у његовој остави налази се временски портал који води у 1958. годину. Ал убјеђује Џејка да крене у невјероватну мисију - која је одједном нестварно стварна - да покуша да спријечи Кенедијево убиство.

Тако почиње Џејкова авантура, у којој као Џорџ Амберсон доспијева у свијет Елвиса Прислија и Џона Кенедија, упознаје особењака Лија Освалда и лијепу библиотекарку Сејди Данхил, која постаје љубав његовог живота.

Џејков нови живот превазилази све законе физике и нормалне границе простора и времена, али да ли ће то бити довољно да оствари своју мисију?

Кинг (1947) је свакако један од најпопуларнојих савремених америцких писаца углавном жанровске литературе. Објавио је 54 романа, написао је и шест публицистичких књига и око 200 прича, а редовно пише колумне, сценарија за стрипове и бави се поп музиком.

Опробао се као писац хорор и готских романа, СФ-а, епске фантастике, трилера и авантуисатичких и криминалистичких. До сада је штампано 350 милиона примјерака његових књига, а покупио је све важније награде за жанрове које је користио од оне која носи име Брема Стокера (хорор) Британске награде за епску фантастику.

Добио је више награда за животно дјело и за допринос америчкој литератури. У посљедње вријеме често пише дистопије и трилере пуне неизвјесности. Његов први роман "Кери" (1974) посатао је свјетски хит прије свега захваљујући истоименом филму.

Према његовим дјелима снимљене су десетине филмова за велики и мали екран.