latinica  ћирилица
03/05/2016 |  08:02 ⇒ 09:26 | Аутор: СРНА

Шамац- Васкршње вече фолклора

У Црквини код Шамца одржано је Васкршње вече фолклора на коме су учествовала културно-умјетничка друштва из Републике Српске, Србије и Хрватске.
Шамац -  "Васкршње вече фолклора" - Фото: СРНА
Шамац - "Васкршње вече фолклора"Фото: СРНА

Публици су се представила културно-умјетничка друштва Посавина из Црквине, "Бранислав Нушић" из Борова, "Ђоко Патковић" из Боботе, Лијешће из Брода, Вучијак из Подновља, Коло из Бањалуке, "Милошевац" из Милошевца, друштва Младост из Ковина и са Пала, те Хор Херувими из Шамца.

Вече је отворио предсједник Скупштине општине Шамац Предраг Маринковић који је нагласио да је КУД Посавина из Црквине, организатор ове манифестације, показао да зна на прави начин представити своју мјесну заједницу и општину, те да оправдава постојање.

Он је оцијенио да је награда, која је додијељена овом друштву поводом Дана општине Шамац, заслужена и нагласио да је њихов рад препознао и Развојни програм УН.

- КУД Посавина је добар амбасадор културе општине Шамац - истакао је Маринковић.

Предсједник овог КУД-а Драгица Маринковић напоменула је да је друштво основано прије три године и да га је за рад ове године локална заједница наградила Плакетом за развој културе на подручју општине.

Маринковићева је нагласила да је мисија друштва да окупља дјецу око културних дешавања и да буду препознатљиви како на овом подручју, тако и шире.