latinica  ћирилица
03/05/2016 |  08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп: Све би могло да буде окончано у Индијани

У САД се данас одржавају још једни важни избори у трци за предсједничке номинације Републиканске и Демократске странке, а према најновијим анкетама Доналд Трамп има убједљиву предност у савезној држави Индијани, док Хилари Клинтон има мало вођство у односу на Бернија Сандерса.

Коначан циљ све је ближи за Доналда Трампа, који је поручио да би трка за предсједничку номинацију Републиканске странке могла да буде окончана у Индијани.

"Избацио сам 17 особа. Два преостала кандидата се држе за врхове прстију. Гуше се и говоре: немојте нас пустити да будемо поражени", казао је Трамп, пренио је Глас Америке.

Трамп је осим ривала, оштро критиковао и Кину, оптужујући је за, како је навео, највећу крађу у историји свијета.

"Имамо трговински дефицит са Кином од 500 милијарди долара и ми ћемо то промијенити. Ми смо као каса коју пљачкају. Међутим, ми имамо моћ са Кином. Када Кина не жели да ријеши проблем у Сјеверној Кореји, ми ћемо рећи: Жао нам је, морате то да ријешите. Зато што не можемо да дозволимо Кини да силује нашу земљу - јер то је оно што они раде", навео је Трамп.

Ако побиједи на данашњим изборима, пословни магнат ће имати више од хиљаду делагата што ће га приближити магичној цифри - 1.237.

Према посљедњим анкетама, Трамп има двоцифрену предност у односу на најближег ривала Теда Круза, који је поручио да неће одустати.