latinica  ћирилица
03/05/2016 |  09:57 | Аутор: ТАНЈУГ

НБА: Оклахома направила брејк побједом над Сан Антонијом

Кошаркаши Оклахоме савладали су у гостима екипу Сан Антонија са 98:97 и тако стигли до изједначења (1:1) у полуфиналној серији плеј-офа Западне конференције.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Оклахома је од старта контролисала утакмицу, а Спарси су се мучили у нападу. Ипак, у самој завршници, Сан Антонио је имао шут за побједу, али је Пети Милс на 4,6 секунди прије краја промашио тројку.

Ово је био тек други овосезонски пораз Сан Антонија на домаћем терену.

Госте је до побједе предводио Расел Вестбрук са 29 поена и 10 асистенција, Дурент је убацио поен мање, док су Кантер, Ибака и Адамс додали по 12 поена.

Код Спарса, за које српски кошаркаш Бобан Марјановић није успио да се упише у стријелце за три минута, али је имао два скока, најбољу партију пружио је Ламаркус Олдриџ са 41 кошем.

Кливленд је на свом терену савладао Атланту са 104:93, и тако повео у серији са 1:0.

Кавси су у једном тренутку имали и 18 поена предности, али се Атланта на крилима Дениса Шрудера вратила у игру и повела на осам минута до краја утакмице. Међутим, прва звијезда Кливленда Леброн Џејмс преузео је ствари у своје руке и са неколико кључних поена донио побједу Кавсима.

Џејмс је утакмицу завршио са 25 поена, девет асистенција и седам скокова, док је Кајри Ирвинг додао 21, а Кевин Лав 17 кошева уз 11 скокова.

Код Атланте, Денис Шрудер је убацио рекорд каријере у плеј-офу са 27 кошева, Пол Милсап је имао дабл-дабл са 17 поена и 13 скокова, док је Кент Бејзмор убацио 16 уз 12 ухваћених лопти.