latinica  ћирилица
03/05/2016 |  11:20 | Аутор: РТС

ЈСЛ: Звезда против Вождовца, Партизан гостује у Сурдулици

Црвена звезда има нову прилику да овјери титулу. Црвено-бијели гостују Вождовцу и побједом би и математички обезбиједили титулу. Другопласирани Чукарички на свом терену игра против Војводине. Побједа би тим са Бановог Брда довела на корак од историје – другог мјеста на крају сезоне. Партизан гостује у Сурдулуци, док Борац из Чачка дочекује Раднички из Ниша.
Јелен Супер лига - Фото: илустрација
Јелен Супер лигаФото: илустрација

Фудбалери Црвене звезде у четвртом колу плеј-офа Суперлиге гостују Вождовцу са жељом да остваре тријумф и врате се на побједнички колосјек, након што су претходне недјеље против Чукричког, на празној Маракани, доживјели први пораз ове сезоне.

Тим Миодрага Божовића биће ослабљен неиграњем суспендованих Марка Грујића и Александара Катаија, али се враћају Зоран Рендулић, Предраг Сикимић и Хуго Вијеира.

Другопласирани Чукарички у дербију кола дочекује Војводину и у случају новог тријумфа, осмог узастопног, готово сигурно обезбиједиће историјски пласман. Конкурент екипи са Бановог брда у борби за позицију број 2, Партизан, гостује изузетно незгодном Раднику из Сурдулице, док Борац из Чачка, са повратником Милорадом Косановићем на клупи, дочекује Раднички из Ниша.

У плеј-ауту "растерећени" Нови Пазар покушаће да одличну серију резултата настави и против Јавора, а најзанимљивији дуел требало би да буде мали градски дерби на Бањици између Рада и ОФК Београда.

Прилику да избори опстанак имаће Спартак, који дочекује скоро отписану Јагодину. Металац и Младост још нису пребринули све бриге, али би лако могло да се деси да побједник међусобног дуела у Горњем Милановцу обезбиједи мјесто у Суперлиги и наредне сезоне.