latinica  ћирилица
03/05/2016 |  12:13 | Аутор: СРНА

РиТЕ "Угљевик" - пребачен план производње

Рудник и термоелектране "Угљевик" је у прва четири мјесеца ове године у електроенергетски систем Републике Српске испоручио 643,01 гигават-часова електричне енергије што у односу на план за тај период представља остварење од 100,63 одсто.
РИТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РИТЕ УгљевикФото: РТРС

Ако се има у виду, кажу у РиТе "Угљевик", да је укупна производња електричне енергије у "Електропривреди Републике Српске" у том периоду износила 1.958,42 гигават-часова, произилази да је из овог предузећа дато 32,83 одсто те производње.

Производни резултати би, напомињу у РиТе "Угљевик", били и бољи да теромоелектрана Угљевик није била потиснута са мреже, односно није радила два дана, по налогу главног диспечера.

Рад Термоелектране је пратио и адекватан рад рудника - Површински коп "Богутово село", гдје је са остварених 580.000 тона угља план производње за прва четири мјесеца ове године остварен са 100 одсто, а реализован је и план откривке.

У протекла четири мјесеца биле су изузетно неповољне атмосферске прилике, јер су због кише нормалан рад и производња на површинском копу били онемогућени чак 44 дана, наводе у овом предзећу.

У Термоелектрани се, најављено је, врше припреме за капитални ремонт у току кога ће се, као кључни послови, урадити капитални ремонти турбине и генератора, као и санација цијевног система котла, што ће подићи ниво поузданости рада блока.

Термин почетка капиталног ремонта у угљевичкој термоелектрани још није прецизно дефинисан.