latinica  ћирилица
03/05/2016 |  12:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Ранијери: Одувијек сам знао да ћу некад освојити шампионски трофеј

Менаџер Лестера Клаудио Ранијери рекао је након освајања титуле у Премијер лиги да је одувијек знао да ће у каријери освојити шампионски трофеј.
Клаудио Ранијери - Фото: Getty Images
Клаудио РанијериФото: Getty Images

Ранијери је током каријере освајао Купове и изборио промоције са многим клубовима, али никада, као ни Лестер није освојио шампионат.

"Имам 64 године, борим се дуго и увијек сам остајао позитиван. Одувијек сам вјеровао да ћу на крају успјети негдје да освојим титулу. Ја сам исти онај човјек који је отпуштен из Грчке репрезентације, можда је неко заборавио на тај дио моје каријере. Волио бих да истакнем да сам исти човјек који је сједио на клупи Грчке. Вјерујем да се нисам промијенио", рекао је Ранијери за италијанску телевизију Раи 3.

Он је нагласио да ће и наредне године остати на клупи Лестера, али да је овакав успјех немогуће поновити.

"Сигурно остајем у Лестеру, али знам да је овакву сезону немогуће поновити. Сљедеће сезоне ћемо покушати да се боримо за десето мјесто, надам се. Морамо да наставимо да растемо и напредујемо. Још увијек не можемо да повјерујемо колики смо успјех остварили", закључио је италијански стручњак.

Лестер је и званично синоћ осигурао титулу у Премијер лиги, пошто има седам бодова више од другопласираног Тотенхема, који је синоћ ремизирао против Челсија (2:2), и тако два кола прије краја остао без шансе да угрози "лисице".