latinica  ћирилица
03/05/2016 |  12:47 | Аутор: РТС

Хидинк: Ранијери ми се захвалио што смо им помогли

Гус Хидинк је открио да је примио позив од Клаудија Ранијерија, коме је глас дрхтао, неколико минута након што је Челси ремијем са Тотенхемом донио титулу Лестеру. „Није рекао много. Осим "хвала", једно пет пута...", рекао је холандски тренер.
Гус Хидинк - Фото: Wikipedia
Гус ХидинкФото: Wikipedia

Била је то врло напета утакмица на Стамфорд Бриџу - у којој је Тотенхем постао прва премијерлигашка екипа која је добила девет картона. Све је окончано сукобом на улазу у тунел лондонског стадиона, у коме је чак био умјешан и Гус Хидинк.

Све то се брзо заборавило, међутим, када је Хидинку зазвонио телефон.

“Недуго послије посљедњег звиждука, позвао ме је Ранијери. Позвао ме је и захвалио нам се због онога што смо урадили у другом полувремену, а ја сам му наравно честитао на освајању титуле. Нисам видио сузе јер није био у питању видео-позив, али глас му је дрхтао. Није рекао много, осим “хвала" пет пута", рекао је Хидинк.

А шта је Ранијери рекао јавности, након великог успјеха. Тачније, након озваничења великог успјеха.

"Поносан сам. Играчи су били фантастични. Њихова концентрација, одлучност и тимски дух нам је ово омогућио. Заслужили смо да будемо шампиони", рекао је Ранијери, пренио је Би-Би-Си.

"Срећан сам због играча, предсједника и свих запослених у клубу, али и због цијеле заједнице града Лестера и наших навијача", рекао је Ранијери, који је прошле године преузео клуб након ужасне, у сваком смислу те ријечи, епизоде на клупи Грчке.

"Нисам ово очекивао када сам дошао у клуб. Ја сам прагматичан човјек, желим да побјеђујем из утакмице у утакмицу и да помогнем мојим играчима да напредују. Никада нисам размишљао гдје ће нас то довести", додао је 64-годишњи италијански тренер, шампион први пут у животу.