latinica  ћирилица
03/05/2016 |  15:34 ⇒ 16:24 | Аутор: Б92

Ћурковић: Нисмо могли против јачих

Потпредсједник ФСС Иван Ћурковић рекао је да се Савез дуго година успјешно борио против пријема Косова у УЕФА, али да сада није могао против политичке одлуке.
Иван Ћурковић (фото: www.vesti.rs) -
Иван Ћурковић (фото: www.vesti.rs)

"Очигледно да је донесена политичка, прије свега, али и спортска одлука. УЕФА је наша кровна организација којој припадамо и морамо да се помиримо са тим. ФСС и предсједник Караџић дуго година су се борили са успјехом, али више није могао. Доказ је и став ФИФА која је била под још већим притиском", рекао је Ћурковић Тањугу.

Према његовим ријечима наметнутој политичкој вољи нико не може да се супростави, па ни људи из ФШ.

"Очигледно да је политика имала свој утицај у Евриопској унији, али и код нас у Србији. Сви ми имамо таква искуства и видјећемо у будућности шта ће донијети. Уостралом, ФСС није први који се суочава са овим случајем јер су Косово признале бројне међународне организације, чак и Међународни олимпијски комитет", поручио је Ћурковић.

На питање како коментарише то што је косовски савез постао члан УЕФА, иако није промијењен Статут који гарантује да у ту организацију може да уђе само земља призната од Уједнињених нација, челник ФСС је одговорио:

"Нећу да улазим у то јер нисам човјек који зна одговор на то питање. Не можете да се борите против јачих", закључио је Ћурковић Тањугу.

Косововском савезу је на тај начин омогућен пут ка пријему у ФИФА и накнадном мјесту у квалификацијама за Свјетско првенство у Русији.