latinica  ћирилица
03/05/2016 |  16:26 ⇒ 16:35 | Аутор: АП

Бангкок: Будистички монах прогнозирао да ће Лестер бити шампион

Храм је окићен правоугаоним заставама Лестера направљеним од жуте свиле са амблемом клуба лисицом, окружена будистичким вјерским симболима.
Будистички монах прогнозирао да ће Лестер бити шампион - Фото: AP
Будистички монах прогнозирао да ће Лестер бити шампионФото: AP

Будистички храм у Бангкоку преко ноћи је постао мјесто окупљања навијача фудбалског клуба Лестер, барем оних из Тајланда.

Главни монах тог храма је прије неколико мјесеци прогнозирао да ће Лестер, коме су прије почетка сезоне даване шансе 5.000-1, освојити шампионску титулу у Енглеској.

Његове прогнозе су се синоћ обистиниле, а од јутрос навијачи посјећују храм Златног Буде и надају се да ће моћи да додирну и купе заставе фудбалског клуба Лестер које је благословио монах Пра Промангкалачан.

Власници фудбалског клуба Лестер су његови велики поштоваоци, а у више наврата током године водили су га у Енглеску да освешта стадион и да одржи молитве са играчима.

Будистички храм у Бангкоку

Храм је окићен правоугаоним заставама Лестера направљеним од жуте свиле са амблемом клуба лисицом, окружена будистичким вјерским симболима.

Асистент главног свештеника Корпсин Ујаса-ард рекао је посјетиоцима да ниједна застава није на продају.

"Да сам на почетку године натјерао некога да узме заставу Лестера, нико не би прихватио. Ко би рекао да ће ово да се догоди", рекао је Корпсин, који је носио тамно плави дрес Лестера.

Монах Пра Промангкалачан ће изабрати коме ће поклонити освештане заставе Лестера.

"Никада нисам вјеровао у благослове, све до сада. Овај монах је невјероватан. Лестер никада није освојио титулу, а ово је чудо", рекао је 51-годишњи Линг Пакорпвон, који је дошао из провинције Чонбури да купи заставу Лестера.

Будистички храм

Сонгвит Суванарам рекао је да је монах Пра Промангкалачан светац.

"Шансе да Лестер освоји титулу биле су прилично мале. Пратим га већ 10 година, мислим да је монах магичан, он је светац. Жарко желим заставу Лестера пошто се ово све обистинило", рекао је он.

Утакмице Премијер лиге су гледане у Тајланду, али углавном због Манчестер јунајтеда и Челсија, али послије великог успјеха Лестер је избио у први план.