latinica  ћирилица
03/05/2016 |  19:38 | Аутор: Б92

Звезда 27. пут шампион Србије!

Фудбалери Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије за сезону 2015/2016!
Црвена Звезда (фото: MN Press) -
Црвена Звезда (фото: MN Press)

"Црвено-бели" су доминирали читавим током сезоне и потпуно заслужено освојили 27. титулу у клупској историји.

Тиме су се поново осамили на вјечној листи и сада имају један трофеј више у националном првенству, од највећег ривала Партизана.

Изабраници Миодрага Божовића посао су завршили три кола прије краја плеј-офа због бољег међусобног скора са екипом Чукаричког.

Звезда има девет бодова вишка у односу на Чукарички, а према пропозицијама Суперлиге сљедећи параметар послије освојених бодова који се гледа јесте међусобни скор у регуларној фази такмичења.

Нови шампион је у јесењем делу савладао "Брђане" са 3:1, да би у другој утакмици потпуно разбили противника и остварили једну од најубједљивијих побједа у сезони – 7:2.

Екипа из Љутице Богдана има фантастичну гол разлику – на 33 утакмице постигли су чак 85 голова, уз само 22 примљена и оборили рекорд по броју узастопних побједа.

Звезда је током сезоне нанизала 24 узастопна тријумфа, зауставио их је бивши тренер Ненад Лалатовић са Војводином (0:0), док су први пораз доживјели прије неколико дана од Чукаричког, у 33. колу.

И овога пута Лалатовић је имао пресудну улогу, пошто је зауставио налет Чукаричког и водио Лале до преокрета на Бановом брду (2:1). Екипа Милана Лешњака водила је на свом терену послије невјероватног неспоразума Бојана Настића и Марка Кордића и ужасна реакција Вошиног голмана. То је искористио Саша Јовановић који је имао лак посао да лопту спроведе у празну мрежу.

Међутим, Новосађани су направили потпуни преокрет у другом полувремену – у 68. минуту Немања Милетић је послије соло акције прецизно гађао супротни угао, да би у финишу Никола Трујић уз доста среће и помоћ голмана Немање Стевановића поставио коначан резултат.