latinica  ћирилица
03/05/2016 |  19:58 ⇒ 20:10 | Аутор: Агенције

Сиријска армија одбија велики напад терориста на Алеп

Најмање 20 људи је данас погинуло, а више дестина је рањено у Алепу где су настављене борбе сиријске војске и побуњеника
Алеп, Сирија (фото: © Фото: Michael Alaeddin) -
Алеп, Сирија (фото: © Фото: Michael Alaeddin)

Према његовим речима, армију и устанике подржава сиријска авијација.

Прије почетка офанзиве терористи су извели масован ракетни напад на стамбене четврти града, неколико граната пало је у болницу Дабит. Погинуло је више од 20 људи.

Претходног дана извори су навели да су терористи напали град одједном из пет праваца, али су одступили након интервенције авијације.

Сиријска државна телевизија јавила је да је у областима које су под контролом власти јутрос погинуло седморо људи, а да је рањено 35, док је у четвртима под контролом побуњеника, према наводима опозициони активиста, погинуло двоје људи.

У извјештају телевизије наводи се да је погођена и једна болница, али није прецизиран број жртава. Према ријечима једног доктора, у нападу на болницу је погинуло четворо људи, а више од 30 је рањено. У побуњеничким нападима на подручја под контролом војске погинуло је, рекао је тај доктор доктор, укупно 12 људи, а рањено је више од 70.

Сиријска опсерваторија за људска права потврдила је вијести о артиљерсијким нападима у којима је, како наводи, страдало и једно дијете. У нападима је рањено више од 50 људи, од којих су неки у критичном стању, тако да би број жртава могао да буде повећан, навела је Опсерваторија.

За 12 дана борби у Алепу погинуло је више од 250 цивила, према подацима Оперваторије.

На сјеверу Сирије, данас су изведени ваздушни напади на град Рака, упориште Исламске државе, али активистичке групе не могу да потврде да ли су у питању били авиони Русије или међународне коалиције коју предводе САД.

У 35 ваздушних напада погинуло је 18 људи, укључујући пет припадника Исламске државе, а више десетина је рањено, саопштила је Опсерваторија.