latinica  ћирилица
04/05/2016 |  09:30 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Сребреница: Предсједник општинског ПДП-а прешао у ДНС

Један од оснивача и вишегодишњи предсједник Општинског одбора ПДП-а у Сребреници Цвијетин Максимовић напустио је ту странку и прешао у ДНС.
Цвијетин Максимовић - Фото: СРНА
Цвијетин МаксимовићФото: СРНА

Максимовић је рекао да се за тај потез одлучио након 17 година чланства и рада у ПДП-у, који је овој општини формиран 1999. године, а он био први предсједник.

"Основни разлог за напуштање ПДП-а је лоша комуникација руководства странке са општинским одборима и лидерство у странци у којој неколико људи остварује своје интересе и циљеве, а занемарују чланство и стање на терену, односно проблеме са којима се суочавају општински одбори", рекао је Максимовић.

Он каже да је прешао у ДНС јер та странка има знатно бољу страначку инфраструктуру, брине о чланству и имају бољу унутарстраначку сарадњу.

"Очекујем коректнији однос, бољу сарадњу и знатно боље резултате ДНС-а на предстојећим изборима у односу на претходне локалне изборе, посебно у односу на ПДП", истакао је Максимовић.

ПДП у сребреничком парламенту нема одборника, док ДНС има једног.

Максимовић сматра да ће ДНС на предстојећим локалним изборима освојити више одборничких мандата, значајније утицати на формирање локалне власти и будући рад Скупштине општине, те доношење одлука које ће довести до стварања бољих услова за живот и реалније распођеле буџетских средстава.