latinica  ћирилица
04/05/2016 |  10:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Нова размјена ватре турске војске и ИД, нови напад ПКК

Турска војска извела је напад на регион под контролом Исламске државе у Сирији, узвративши ватру након што су двије ракете јутрос погодиле турски погранични град Килис, саопштили су безбједносни извори.
Турско-сиријска граница (фото: en.farsnews.com) -
Турско-сиријска граница (фото: en.farsnews.com)

У јутрошњем нападу на Килис нико није рањен, навели су неименовани извори, а преноси Ројтерс, уз подсјећање да се тај турски град налази преко пута области у сјеверној Сирији коју контролишу џихадисти и да га редовно погађају ракете.

Протекле ноћи су курдски екстремисти извели напад аутомобилом-бомбом у близини војног објекта на југоистоку Турске, у близини границе са Сиријом, при чему је убијен један војник, а пет особа је рањено, саопштила је данас турска војска.

Најмање 42 борца Курдистанске радничке партије (ПКК) убијена су у ваздушним нападима на сјеверу Ирака и сукобима на југоистоку Турске у понедјељак и уторак, а убијена су и три војника.

Хиљаде екстремиста и стотине припадника безбједносних снага и цивила убијено је откако су сукоби између ПКК и турске војске настављени прошлог јула послије двоипогодишњег примирја, подсјећа британска агенција.