latinica  ћирилица
04/05/2016 |  12:35 | Аутор: Б92

Лејвер: Ђоковић и Федерер су изједначени у борби за најбољег свих времена

Легендардни Аустралијанац Род Лејвер сматра да је Новак Ђоковић изједначен са Роџером Федерером у борби за најбољег играча свих времена.

Ђоковић посљедњих година доминира свјетским тенисом, али многи и даље предност дају Федереру због шест титула више на Грен слем турнирима.

Међутим, један од оних који су на листи "ГОАТ" водили до појаве актуелне генерације, тврди да не постоји разлика између Србина и Швајцарца.

"Свако има своје мишљење, а моје је да не можете ставити једног испред другога када су у питању њихове партије. Знате који је Роџеров рекорд, али начин на који је Новак играо посљедњих година, рекао бих да су Ђоковић и Федерер једнаки", рекао је Лејвер.

77-годишњак из Роктемптона навео је да српског играча треба уврстити у избор за најбољег свих времена.

"Када гледате Ђоковићеву игру и резултате, морате рећи: Хеј, овај момак је невјероватан. Како можете да га заобилазите у дискусијама о томе ко је најбољи тенисер у историји?", додао је човјек који је два пута комплетирао календарски Слем.

Посљедњи дуел двојице великих ривала одигран је у полуфиналу Аустралијан опена у којем је сигурно славио први рекет свијета.

"Све је било убитачно, био је једноставно невјероватан. Сигуран сам да се Федерер, док је излазио са терена, питао шта треба да уради како би побиједио тог момка. Ђоковић вјероватно није направио више од 12 неизнуђених грешака у читавом мечу. Невјероватно је како Новак може да игра толико дуго на тако високом нивоу".

Међутим, он не мисли да Швајцарац неће освајати Грен слемове у наставку каријере.

"Вимблдон инспирише Роџера, а уколико буде освојио још неки Грен слем, најбоље шансе има у Лондону. Невјероватно је колико га инспирише тај турнир. Такође, може да игра добро на УС опену и сигурно је могуће да освоји још један", закључио је Лејвер.