latinica  ћирилица
04/05/2016 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Посланици ДФ-а сукобили се са обезбјеђењем Скупштине

Посланици опозиционог Демократског фронта у Скупштини Црне Горе данас су се сукобили са обезбјеђењем Скупштине Црне Горе.
Црногорски парламент - улазак посланика - Фото: vijesti.me
Црногорски парламент - улазак посланикаФото: vijesti.me

До сукоба је дошло након што је обезбјеђење покушало да претресе посланике тог опозиционог савеза. Након тога дошло је до гурања, а чуле су се и погрдне ријечи.

Након што су ушли у зграду парламента, посланици ДФ-а су развили транспарент на којем је писало "Слобода или ништа" и узвикивали "Мило лопове".

Повратак посланика ДФ-а у Скупштину, након девет мјесеци бојкота скупштинских сједница, обиљежио је, срећом, само вербални сукоб и гурање са обезбјеђењем на улазу у парламент.

Обезбјеђење, кога је више него иначе, претресало је свакога ко је ушао у зграду, укључујући новинаре који су данас прошли ригорознију контролу.

Тензије у холу Скупштине због несвакидашње атмосфере кулминирале су када посланик ДФ-а Бранко Радуловић није дозволио да га полиција претресе.

Уз повике "битанге" и "фукаре", посланици ДФ-а су, ипак, ушли и испред новинара кратко позирали са транспарентом "Слобода или ништа".

Потом су кренули у канцеларије посланичког клуба у коме их није било девет мјесеци.

На питање новинара зашто је данас већи број полицајаца који претресају, како се испоставило, не само посланике већ и новинаре, један од припадника објезбјеђења кратко је рекао: "Сви знате зашто сте данас овдје".

Према незваничним информацијама, разлог већег броја полицајаца у Скупштини је и то што су у згради, наводно, и чланови неформалне групе обезбјеђења ДФ-а.

Сједница Скупштине Црне Горе, иако најављена за 12.00 часова, још није почела и неизвјесно је вријеме почетка.