latinica  ћирилица
04/05/2016 |  13:24 ⇒ 13:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Објављени резултати регионалног дизајн конкурса

Балканска дизајнерска мрежа објавила је резултате шестог по реду конкурса "Млади балкански дизајнери 2016" под слоганом "Ново аналогно".
Објављени резултати регионалног дизајн конкурса - Фото: ТАНЈУГ
Објављени резултати регионалног дизајн конкурсаФото: ТАНЈУГ

На конкурс се пријавило 136 кандидата из 13 регионалних земаља који су одговорили на тему овогодишњег конкурса "Ново аналогно", истраживши начине на које Балкан као друштво може да афирмише вриједности сопствених културних добара.

Задатак и резултати конкурса представљају допринос глобалној расправи о дехуманизацији процеса производње, насталој као посљедица капиталистичког модела и дигиталне продукције који занемарују људски фактор, то јест човјека, његову личност, емоционални склоп и идеале ка којима тежи.

У првом кругу селекције одабрано је 69 побједничких радова чији аутори долазе из Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Македоније, Румуније, Србије, Словеније и Турске.

Одабрани радови биће представљени од 8. до 12. јуна у "Талент зони" Миксер фестивала у Београду током које ће стручни жири одабрати радове који ће чинити путујућу изложбу  и учествовати на водећим регионалним дизајнерским манифестацијама.