latinica  ћирилица
04/05/2016 |  17:29 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Суђење Радончићу- свједочили Душка Јуришић, Далида Бурзић, и Сабахудин Жујо

Суђење предсједнику СББ-а Фахрудину Радончићу настављено је данас свједочењем Далиде Бурзић, главног тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево, Душке Јуришић, новинарке ФТВ и Сабахудина Жује, директор фирме "Фармавита".
Радончић у судници са адвокатима - Фото: Screenshot
Радончић у судници са адвокатимаФото: Screenshot

Далида Бурзић је потврдила да је у пријатељским односима с новинарком Душком Јуришић и да јој је 14. јануара 2016. године тражила да провјери да ли је Бакир Даутбашић у Сарајеву. Након тога је  Јуришићева тражила од кантоналне тужитељке да да провјери има ли Даутбашић икаквих пријава у Тужилаштву КС-а. Бурзић је то провјерила и обавијестила Јуришићку да нема.

 Душка Јуришић је рекла да се од раније познаје с Бакиром Даутбашићем и да је то њена професионална дужност. Бакир Даутбашић је 2013. године од Јуришићке тражио помоћ која је била породичне природе, а Јуришићева  је потврдила да се у састајала с Даутбашићем у ресторанима и кафићима.

 На данашњем суђењу саслушан је и Сабахудин Жујо, директор "Фармавите" у којој је радила Азра Сарић. Жујо је детаљно објаснио своју изјаву коју је дао Сипи и како је дошло до тога да споји Даутбашића и Сарићеву. Рекао је да га је 16. децембра прошле године Даутбашић звао и тражио да се виде.

Састали су се у Бристолу, а Даутбашић му је рекао: "Имаш селам од Радончића" и од њега тражио да се види са Сарићевом.

Оптужница управо терети Радончића и Даутбашића да су присиљавали Азру Сарић да у случају "Кељменди" лажно свједочи пред судом у Приштини и да не свједочи у истрази која се против Радончића води пред Тужилаштвом БиХ.