latinica  ћирилица
04/05/2016 |  18:21 ⇒ 18:22 | Аутор: Vijesti

Спрема се серија "Картел" о Ел Чапу

“#Cartel” би требало да прикаже истиниту причу о глобалном рату нарко картела И Ел Чапу.
Хоакин "Ел Чапо" Гусман - Фото: AP
Хоакин "Ел Чапо" ГусманФото: AP

Прича о озлоглашеном мексичком нарко босу Хоакину Ел Чапу Гузману преселиће се на мале екране. “History Channel” је покренуо рад на серији “#Cartel“ чији аутор ће бити Крис Бранкато, један од твораца популарне серије “Narcos“.

“#cartel“ ће приказати истиниту причу о глобалном рату нарко картела И Ел Чапу, који се сматра најмоћнијим нарко босом икада.

“Ова серија је метафора за животе које приказујемо на Интернету, скривене нас које откривамо у наводно приватној комуникацији и за ризике нескормног хваљења на друштвеним мрежама“, изјавио је Бранкато.

Ел Чапо се нашао на насловницама америчких новина у јануару када је послије шест мјесеци полицијске потраге након његовог бјекства из мексичког затвора коначно ухапшен.

Након хапшења откривено је да су се познати глумац Шон Пен и славна мексичка ТВ глумица Дел Кастиљо тајно срели са Ел Чапом како би се договорили како да се његова прича пренесе на филмско платно. Пен је са њим урадио интервју који је објавио за “Rilling Stone“, док је Дел Кастиљо власница права на причу о Ел Чаповом животу и ради на остварењу потенцијалног филма.