latinica  ћирилица
04/05/2016 |  20:37 ⇒ 20:37 | Аутор: Б92

Мерцедес- Не фаворизујемо Розберга

Тим Фомуле један Мерцедес упутио је отворено писмо навијачима у ком одбацује оптужбе јавности да фаворизује Ника Розберга испред Луиса Хамилтона.
Формула 1 - Фото: АП
Формула 1Фото: АП

У писму се наводи да се у овом тиму да не ради само за једног возача у екипи и додао да не постоји "тим А" и "тим Б". Мерцедес је на тај начин индиректно одбацио оптужбе "теоретичара завјере".

Посљедњих дана се на друштвеним мрежама се спекулише како у Мерцедесу постоје два тима, један који ради за Ника Розберга, а други за Луиса Хамилтона, двоструког узастопног свјетског првака.

Хамилтон је у прве четири трке у шампионату имао много проблема и други је са 43 бода заостатка у генералном пласману иза клупског колеге Ника Розберга, који је побиједио у све четири трке ове сезоне и има 100 бодова.

“Успјех који смо постигли посљедњих година није дошао случајно. Све што смо радили радили смо за тим. Људе које видите на стази су само врх леденог бријега, али они су савршен примјер онога шта представљају. Они побјеђују и губе заједно. имамо најбоље момке и дјевојке на свијету у својим редовима, они раде сјајан посао из недјеље у недјељу. Они то раде за тим, а не за једног или за другог возача. Сваки члан тима је заслужио своје право да буде међу елитом свог заната, а много су се жртвовали да би било тако“, наводи се између осталог у писму.